Δ.Σ. ΤΟΥ Δ.Σ.Κ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης εκφράζει ομόφωνα την πλήρη, κάθετη και καθολική αντίθεσή του στις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που δρομολογεί προς ψήφιση το Υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες αφορούν τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

Θεωρεί ότι τα υπό ψήφιση μέτρα, με τις οριζόντιες ρυθμίσεις που προβλέπουν, είναι κοινωνικά άδικα, ανεδαφικά, αναχρονιστικά, ανεφάρμοστα και εσφαλμένα. Θα οδηγήσουν, εφόσον ψηφιστούν, στην βίαιη έξοδο από το επάγγελμα και στην ανεργία χιλιάδες επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που αγωνίζονται σήμερα να επιβιώσουν.

Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών να αποσύρει άμεσα το φορολογικό νομοσχέδιο και να έλθει σε διάλογο με τους αρμόδιους φορείς και επαγγελματίες ώστε να δρομολογηθούν δίκαιες, σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις, καθώς και να δρομολογηθεί συνολική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας μας στα πλαίσια του κράτους δικαίου και της κοινωνικής δικαιοσύνης, θεσπίζοντας αφορολόγητο όριο, απαλλάσσοντας τις δικηγορικές υπηρεσίες από το ΦΠΑ, ο οποίος επιβαρύνει τον πολίτη και καταργώντας το τέλος επιτηδεύματος.

Κατερίνη, 10/11/2023

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *