Ο Δ.Σ. Κατερίνης θυμάται: Εκδήλωση για τα 100 χρόνια απ την απελευθέρωση της πόλης μας, 16/10/2012

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στους Μεγάλους Δημιουργούς του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με όχημα την ποίηση, τον στίχο και την σύνθεση παρουσίασε η πολιτιστική ομάδα του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων 100 χρόνια ελεύθερης πόλης και παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης 16/10/2012 στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο. Αγαπημένες συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Σπανού, Μάνου Λοίζου, σε συνδυασμό με απαγγελίες ποιημάτων και στίχων των Γ. Σεφέρη, Οδ. Ελύτη, Ν. Γκάτσου, Κ. Βάρναλη, Ι. Καμπανέλλη, Λ.Παπαδόπουλου, συγκίνησαν και γοήτευσαν το πολυπληθές κοινό.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Την μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση είχε ο Στέφανος Κουκάρας. Τα τραγούδια ερμήνευσαν με σειρά εμφάνισης: Βιβή Κυριακού, Γιάννης Σαλπιγγίδης, Κώστας Ταούλας, Ηλίας Παπάζογλου, Μελίνα Παπαδοπούλου, Νίκος Χανδόλιας, Πόπη Καρλέτσα, Γιώργος Καρκάλης, Σωτήρης Γραμματικός.

Στην ορχήστρα συμμετείχαν οι μουσικοί: Στέφανος Κουκάρας, Σωτήρης Μπέλλης, Δημήτρης Κουτσοχήνας, Πάρης Κουκάρας.

Τα ποιήματα απήγγειλαν οι: Νίκος Χανδόλιας, Σοφία Ρεβυθιάδου, Ελπίδα Περπερίδου, Γιάννης Σιδηρόπουλος. Επιμέλεια κειμένων και παρουσίαση: Γιάννης Σιδηρόπουλος.

Δείτε περισσότερα βίντεο από παλαιότερες εκδηλώσεις του συλλόγου, πατώντας εδώ.